TEKAS okupio više od 700 auto-servisera!

TEKAS okupio više od 700 auto-servisera!

Tehnička konferencija za auto servisere, TEKAS, održana je u subotu 16.3.2019. u beogradskom Sava Centru. Konferencija je okupila više od 700 auto servisera sa teritorije cele Srbije koji su imali priliku da čuju predavanja domaćih i inostranih stručnjaka iz automobilske industrije.

Konferenciju TEKAS organizovala je kompanija Ferdinand Bilstein South East Europe d.o.o. koja je od 2003. godine prisutna na domaćem tržištu rezervnih delova za putnička i komercijalna vozila kroz brendove febi, SWAG i Blue Print.

Kompanija Ferdinand Bilstein South East Europe organizacijom ovog događaja želela je da pruži podršku auto serviserima u Srbiji i da im omogući da se edukuju u skladu sa aktuelnim trendovima u automobilskoj industriji sa ciljem modernizacije i unapređenja poslovanja.

Učesnici su imali priliku da čuju atraktivna predavanja govornika iz Velike Britanije, Nemačke, Italije, Češke i Srbije. Predavanja su bila posvećena tehničkim temama, novim tehnologijama u automobilskoj industriji  i digitalizaciji. Naš tehnički trener, gospodin Jakov Peković, održao je ovom prilikom predavanje na temu CAN i FlexRay komunikacija. U okviru tehničkih tema predstavljene su još Analiza vibracija na vozilima, kao i Logovanje i multitest-dijagnostička strategija. Iz oblasti novih tehnologija u automobilskoj industriji predstavljeni su ADAS sistemi za naprednu pomoć vozaču i Lidar tehnologija autonomne vožnje. Posebnu pažnju učesnika privukla je tema o uticaju digitalizacije na promenu ponašanja kupaca u auto industriji.

Pored novih tema i edukativnih predavanja, po prvi put u Srbiji auto serviseri su imali priliku da se okupe na jednom mestu gde su mogli da razmene profesionalna iskustva i prošire mrežu kontakata.

TEKAS su podržali partneri konferencije, kompanije Wagen International, Delmax, Sanel, EuroAuto, kao i sponzori ECAP školski centar, Autoline, TurboIdeal, Motorkov, Fortuna International, Wynn’s, Udruženje Auto servisi Srbije i štamparija biGraf. Medijsku podršku ovom događaju pružili su mojauto, Autorepublika, AUTOservisi i VRELE GUME.

Više informacija možete saznati na zvaničnom sajtu Konferencije: www.tekas.net