Tehnički trener ECAP-a jedan od glavnih govornika na konferenciji MITEF

Tehnički trener ECAP-a jedan od glavnih govornika na konferenciji MITEF

Tehnički trener ECAP školskog centra, gospodin Jakov Peković, bio je jedan od govornika na Konferenciji MITEF 2018 (Mašinstvo i Informacione TEhnologinje Forum) koja je održana 12. i 13. decembra u Privrednoj komori Srbije i na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ovaj događaj je podržan od strane kompanije Ferdinand Bilstein South East Europe, jednog od glavnih sponzora konferencije.

Konferencija MITEF 2018 posvećena je povezivanju mašinskih i informacionih tehnologija sa željom da inženjeri i IT stručnjaci zajedno rade na tome da spremni dočekaju trendove kao što su Internet of Things, E-mobility, Kreativne industrije, Veštačka inteligencija, Mašinsko učenje, Big data concept i druge. Konferenciji su prisustvovali predstavnici kompanija iz IT i automobilske industrije, obrazovnih ustanova iz ove oblasti kao i studenti fakulteta tehničkih nauka.

Naš glavni tehnički trener, gospodin Jakov Peković, ovom prilikom je održao predavanja na temu Hardver, softver i podaci za vozila i Vozilo kao nosilac podataka i dijagnostike zasnovane na podacima. Pored ovih predavanja, bio je i jedan od učesnika na panel diskusiji održanoj na temu Da li obrazovni sitem prozvodi ono što IT tržištu treba, u kojoj je učestvovao kao predstavnik privatnog sektora zajedno sa gospodinom Igorom Vukićevičem iz kompanije Star Import i profesorima sa Mašinskog fakulteta prof. dr. Mirjanom Misitom i prof. dr. Goranom Vorotovićem. Panel je organizovan sa ciljem uspostavljanja stalnog dijaloga obrazovnih ustanova sa predstavnicima privatnog sektora.