Nastavak saradnje sa GIZ-om

Nastavak saradnje sa GIZ-om

ECAP je drugu godinu zaredom dobio priliku da sarađuje sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ. GIZ i ECAP će nastaviti dosadašnju saradnju na projektu nemačke razvojne saradnje “Reforma srednjeg stručnog obrazovanja”, koja za cilj ima podršku razvoju obrazovnog sistema u Srbiji i podrazumeva edukaciju i usavršavanje nastavnika srednjih stručnih škola. ECAP školski centar će održavati obuke za nastavnike srednjih škola tehničkog usmerenja i na taj način doprineti unapređenju obrazovanja u Srbiji.

Programi koji su obuhvaćeni saradnjom sa GIZ-om su:

  • Tretman izduvnih gasova
  • Upravljanje benzinskim motorima
  • DSG menjači
  • Pasivni sistemi bezbednosti – Air Bag
  • Hibridni pogon vozila
  • Automatski menjači

Na pomenutim seminarima će ove godine prisustvovati 14 nastavnika iz 7 srednjih škola tehničkog usmerenja sa teritorije cele Srbije.

Nakon prve održane obuke nastavnici srednjih strušnih škola bili su jako zadovoljni ovom vrstom stručnog usavršavanja i istakli su da će pomoću znanja koje su stekli značajno unaprediti kvalitet nastave.

Predrag Miljković iz Mašinske škole ,,Radoje Dakić’’ rekao je ovom prilikom: ,,Obuke u ECAP školskom centru su nam dale predstavu u kom smeru treba da razmišljamo prilikom nabavke opreme za izvođenje nastave. Ova oprema bi dosta pomogla modernizaciji nastave i povećala bi kvalitet praktičnog znanja koje bi učenici stekli. Škole u ovom trenutku nisu dovoljno upoznate sa novim trendovima u auto industriji i zato nam stručna usavršavanja u ECAP -u mnogo znače.’’

Jon Boljanac iz Mašinske škole u Pančevu nakon završene obuke je izjavio sledeće: ,,Zahvalio bih se tehničkim trenerima iz ECAP školskog centra na odličnoj obuci i strpljenju da odgovore na sva naša pitanja. Najviše mi se dopalo to što je obuka dosta praktična i što znanja koja smo stekli možemo odmah da primenimo u samoj nastavi.’’