O nama

Da li ste se ikada zapitali kako je biti slobodan (neovlašćen) serviser u Srbiji?

Bez odgovarajuće podrške industrije, sa suženim mogućnostima da dođete do adekvatnog znanja, opreme i alata, od Vas se očekuje da neminovno održite visoke standarde bezbednosti, zadovoljstvo korisnika i kvalitet usluge. Preko 92% svih servisa u Srbiji jesu slobodni servisi.

U cilju da slobodnim serviserima pruži više, omogući da lakše stignu do tehničkih informacija i upoznaju se sa modernim tehnologijama i trendovima, firma Ferdinand Bilstein South East Europe d.o.o. realizovala je projekat pod nazivom ECAP(Education Centre for Auto Professionals) školski centar.

Ferdinand Bilstein South East Europe d.o.o., sa sedištem u Beogradu pokriva zemlje bivše Jugoslavije, a osim njih i Albaniju, Bugarsku, Grčku i Kipar, Rumuniju, Mađarsku i Moldaviju.Ogranak je korporacije bilstein group, vodećeg svetskog proizvođača i dobavljača na slobodnom tržištu rezervnih delova.

ECAP je prvi školski centar za obuku i usavršavanje slobodnih servisera te vrste u Srbiji. Realizovan je pod pokroviteljstvom nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Stručni predavači iz Srbije, ali i Nemačke polaznicima prenose teorijska i praktična znanja iz oblasti mehatronike.
Na ovaj način je obezbeđeno da serviseri uz sebe imaju visokoodgovoran i sposoban sistem koji će im pružiti podršku u svim oblastima poslovanja i omogućiti njihov dalji razvoj u obastima mehanike, elektrike, elektronike, menadžmenta servisa, aktivnih i pasivnih sistema bezbednosti...

Prema rečima direktora Zorana Petrovića, ECAP je zamišljen kao projekat koji će uneti dugo očekivanu i trajnu promenu u oblast sigurne vožnje u Srbiji i služiti kao garancija kvaliteta usluge.

Tehnički treneri

Tehnički trener - Jakov Peković

Jakov Peković

Tehnički trener

sa dugogodišnjim trenerskim iskustvom, koje je sticao tokom dvanaest godina rada u kompanijama DaimlerChrysler, Fiat i naravno u ECAP-u.

Završio je Mašinski Fakultet u Beogradu, gde je diplomirao na smeru za motorna vozila, a zatim je pet godina radio u fabrici autobusa Ikarbus kao projektant. Nakon toga, sedam godina je radio kao internacionalni tehnički trener i tehnička podrška za Chrysler EMEA (Europe, Meadle East and Africa), gde je držao obuke u preko dvadeset zemalja. Dve godine je bio tehnički trener i tehnička podrška u kompaniji Fiat Automobili Srbija, gde je držao obuke za Chrysler, Jeep, Dodge, Fiat, Alfa Romeo i Lancia program. U ECAP-u je od osnivanja, gde je do sada održao preko pedeset uspešnih obuka.

Tehnički trener - Marko Pantović

Marko Pantović

Tehnički trener

na poslovima u autoindustriji radi već više od 18 godina. Nakon završene srednje škole (smer automatika) i dve godine Prirodno matematičkog fakulteta (odsek fizika), zaposlio se kao menadžer prodaje u preduzeću za prodaju automobilskih delova i komponenata – KIM, a zatim je 10 godina radio u „Zastava automobili“/“Zastava auto“, u direkciji kvaliteta i kasnije kao servisni inspektor. Od promene strukture firme u „FIAT automobili Srbija“, radio je do 2013. kao menadžer tehničke podrške i garancije za FGA&CJD vozila, kada počinje sa radom u ECAP školskom centru na poziciji tehničkog trenera.

Tokom svih godina provedenih u autoindustriji, prošao je sve obuke na sistemima na vozilima o kojima je i sam vodio računa. Kao tehnički trener radio je na preko 30 vrsta obuka i kurseva organizovanih u zemlji, ali i u Italiji i Nemačkoj.

ECAP je realizovan pod pokroviteljstvom nemackog Saveznog ministrastva za ekononsku saradnju i razvoj

ECAP je realizovan pod pokroviteljstvom nemačkog Saveznog ministrastva za ekononsku saradnju i razvoj, čiji je cilj poboljšanje svih uslova života ljudi u zemljama u razvoju.

ECAP and SEQUA partner of German business.

Podrška nastanku ECAP-a stigla je i od strane neprofitne organizacije za razvoj privatnog sektora - Sequa iz Nemačke.

ECAP - Education Center For Auto Profesionals • Prvi školski centar za obuku i usavršavanje samostalnih autoservisera u Srbiji • ECAP - Edukacioni centar za auto profesionalce • 1000+ izdatih sertifikata • 400m2 prostora za rad • 600+ različitih servisa • 20 i više maketa i trening vozila • 22 seminara • 2 predavača •ECAP - Education Center For Auto Profesionals